Film 'Život je truba' u ožujku na tri inozemna festivala

Film 'Život je truba' Antonia Nuića prikazat će se tijekom ožujka na tri inozemna festivala - u Srbiji, Bugarskoj i Francuskoj.

Festivalska turneja te komedije iz urbane zagrebačke svakodnevice nastavlja se nakon njezine domaće kino distribucije, koja je počela u prosincu prošle godine. Nuićev treći dugometražni uradak, nastao prema njegovom scenariju, prikazuje novopečeni mladi bračni par, jazz trubača zaposlenog u očevoj klaonici (Bojan Navojec) i njegovu suprugu (Iva Babić), koji neopterećeni žive sretno i opušteno, unatoč svim problemima.

Glume još Zlatko Vitez, što je njegova prva uloga u hrvatskom filmu nakon nekoliko desetljeća, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković i Filip Šovagović. Svoja festivalska putovanja film počinje u srijedu, projekcijom na 44. Međunarodnom filmskom festivalu FEST u Beogradu, gdje se prikazuje u konkurenciji srpskog filma, s obzirom da je ta zemlja bila njegov manjinski koproducent.

'Život je truba' nakon Beograda odlazi na Međunarodni filmski festival u Sofiji, koji se održava do kraja ožujka, a u okviru kojega se prikazuje u natjecateljskom programu Balkan Competition. Uvršten je i u natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Aubagneu, koji se održava od 14. do 19. ožujka. 'Život je truba' će kao dio programa Highlights u travnju gostovati na filmskom festivalu GoEast u Wiesbadenu, koji se smatra jednim od najznačajnijih festivala za filmove iz Srednje i Istočne Europe.

Film je snimljen u produkciji Propeler filma, kao hrvatsko-slovensko-srpsko-britanska koprodukcija. Svjetsku premijeru je imao prošle jeseni na prestižnom filmskom festivalu u Varšavi