U Zagrebu otvoren 'mali raj' za sladokusce i hedoniste

U samom središtu Zagreba nalazi se apsolutni raj za sve sladokusce i hedoniste u kojem ćete pronaći tradicionalne proizvode Europe, dok je poseban naglasak stavljen na široku ponudu pića, ulja, ali i octeva koji se toče direktno iz bačvi.
 
Ovo što imamo su zapravo specijaliteti octa. Acceto balzamico di Modena, onda na primjer španjolski ocat 12 godina odležan u bačvama, ocat od sherry vina, itd. Svaki ocat je barem tri godine star, kaže vlasnica dućana Jasenka Dvorski Petričević. Tu je još i ocat od filipinskog manga ili voćke kalamasi. Posebna se pažnja posvećuje i uljima čija je paleta zaista resprektabilna.
 
Arome su prirodne i to je nešto specifično čega inače nema kod nas. Ulja su sto posto čista, nema dodataka suncokreta u bučinom, uljane repice u ulju koštice grožđa, samo argan. Sva ulja su namijenjena za prehranu, a kada vi imate ulje koje nema nikakve emulgatore i stabilizatore, takvo ulje je odlično i za njegu, objašnjava gospođa Dvorski Petričević.

Mi smo sigurni da će hedonisti i sladokusci sigurno ovdje pronaći nešto za sebe, a više o tome doznala je ekipa emisije 'Život je lijep'.