Zadranin osnovao Band aid Superheroji za pomoć djeci u Africi

Iz naše male Hrvatske potekli su mnogi veliki minisionari koji pomažu djeci diljem svijeta. Fra Ilija Barišić je jedan od njih. Član je franjevačke provincije sv. Jeronima, a godinama boravi u Kongu, gdje je izgradio samostan i brojne škole na udaljenim, nepristupačnim obroncima Afrike.

Ponukan njegovom pričom Zadranin Roko Pastuović osnovao je Band aid Superheroji i glazbom odlučio pomoći Fra Ilijinoj misiji. Roko Pastuović pritom se vodio motom: U svakome od nas je super heroj. No, on se ne postaje super moćima, već velikim srcem.

Njegova zamisao bila je snimiti spot za Runjićevu pjesmu 'Vjeruj u ljubav' te njome doprijeti do svijesti ljudi da pomognu radu Fra Ilije Barišića. Poanta cijele priče je zapravo pomoći djeci u Kongu od kojih su polovica djeca do pet godina.

Znači to su djeca koja ako nemaju mogućnost školovanja bit će prisiljena na rad u poljima. Ovo je način da se njima s 50 eura na godinu dana, ne samo plati školovanje nego da im se doslovno spasi život, kaže Roko Pastuović.

Kako i vi možete postati super heroji te jednom djetetu na taj način promijeniti život, doznala je ekipa emisije 'Život je lijep'.