Otvorena 'Izložba tvornice stakla u Puli'

'Izložba tvornice stakla u Puli' - naziv je izložbe koja je 3. ožujka svečano otvorena u izložbeno-galerijskom prostoru Svetih srca u Puli u povodu 60. obljetnice rada te pulske tvornice.

Ovaj zanimljiv postav, koji će se moći razgledati do 5. svibnja prikazuje bogati presjek 60-godišnjeg rada pulske tvornice stakla, a posjetitelji se na njoj mogu uvjeriti da se u tvornici nije proizvodilo samo laboratorijsko staklo, nego i puno zanimljivih predmeta za raznoliku uporabu, od olimpijske baklje za Zimske olimpijske igre u Salt Lake Cityju do navigacijskog svjetla za airbuseve.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo na svečanosti otvaranja istaknuo je kako ova izložba želi imati i didaktičku funkciju za sve generacije, podučiti ih što se sve radilo u toj tvornici. Na rad tvornice osvrnuo se njezin tehnički direktor Oleg Tognon, kojemu je predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić uručila priznanje za 60 godina uspješnog rada tvornice.

O važnosti ove izložbe i tvornice, koja je jedina u svijetu po izradi pojedinih predmeta od stakla, govorili su i pulski gradonačelnik Boris Miletić te istarski župan Valter Flego. Na izložbi je prikazana trenutna proizvodnja, ali i presjek kroz povijest tvornice koja danas broji oko 230 zaposlenih od kojih njih 180 radi u direktnoj proizvodnji.