Emotivno u Voiceu! U drugoj emisiji dvoboja Jacques iskoristio prigodu preuzimanja

Večeras su natjecatelji showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske dali sve od sebe kako bi prošli dvoboje i ostali u natjecanju. Teško je i mentorima koji se moraju oprostiti od polovice svojega tima s kojim su posljednjih mjeseci predano radili, vježbali i zbližili se.

Kako su u prošloj emisiji pravo preuzimanja iskoristili Tony i Indira, natjecatelji su nadu polagali u mogućnost preuzimanja u tim Jacques ili tim Ivan, a tu je prigodu dobila večeras samo Mirta Dautović koja je iz tima Ivana Dečaka prešla u tim Jacquesa Houdeka. Tako će u posljednjoj emisiji dvoboja iduće subote prigodu za preuzimanje još jedino imati mentor Ivan.  

Show je otvorio dvoboj Vedrana Ljubenka i Dorotee Marić Popović koji su izveli pjesmu 'Roxane' legendarnog engleskog benda The Police. Super otvaranje, energično, kvalitetno. Vidi se da ste lijepo radili s timom Dečak, rekao je Jacques i pomogao Ivanu kazavši da malu prednost daje VedranuNjih dvoje su takvi radnici. Oni su i prije proba u hotelskim sobama upjevavali svoja grla i dolazili sto posto spremni na probe. Žao mi je što jednog od njih dvoje gubim. Volio bih da svakako oboje ostanu u showu, rekao je mentor Ivan i odlučio da u njegovu timu ostaje Vedran. Doroteu, nažalost, nije preuzeo mentor Jacques koji je imao tu opciju.

Sljedeći par bile su Stela Paradžik i Rea Matić iz tima Jacques. Zadavši im da u dvoboju pjevaju Estellinu pjesmu 'American boy', njihov je mentor htio pomiriti potpuno oprečne senzibilitete mladih pjevačica. Pjevale ste s  tolikom radošću da je to bila milina! Bile ste tako sretne i prekrasne, a kada je pjevačica sretna, onda je nepogrešiva, rekla je Indira koja je prednost dala Rei. Kroz njihov sam ples shvatio da definitivno Rea ima milijun razloga da bude to što jest – pjevačka zvijezda, rekao je TonyRea, imaš toliko lijepe boje u glasu, čitav jedan spektar boja. Čudesan zvuk iz tebe izlazi, rekao je Jacques i odlučio da prema novoj fazi natjecanja vodi Reu. Premda joj je uputio lijepe riječi, mentor Ivan nije se odlučio preuzeti Stelu u svoj tim.Dvije energične, crvenokose djevojke, Ruža Janjiš i Katarina Vučetić, u ovoj su emisiji bile prve predstavnice Indirina tima, a izvele su snažnu žensku pjesmu – 'Rolling in the deep' pjevačice AdeleRuža i Katarina imaju bezobrazluka, a to je danas nužno. U ovom se poslu mora imati stava, osim što se mora dobro pjevati, rekao je TonyRužu uistinu svi vole. Ona ima fantastičan glas, ali ono što ju najviše krasi je njena skromnost. Tako sam ponosna na svoju Katarinu. Ono što ti imaš je taj prekrasni alt, on ima i boju i rašpu i mistiku. Djevojke, ja vas obožavam. Ovo će mi biti najteža odluka koju moram donijeti, rekla je Indira i za nastavak natjecanja odabrala Ružu. Premda je Indira molila Ivana da preuzme Katarinu, to se nije dogodilo.   

Slijedio je dvoboj još jednog Indirina para. Splićanka Ana Dorotić Burmaz i Zadranin Alen Bulić priredili su pravi dvoboj izvodeći pjesmu 'Zar je voljeti grijeh'Meni se čini da ste malo pogriješili s tonalitetom, rekao je TonyMoram reći da sam se Ani okrenuo na audiciji i opet ću, dopusti Alene, biti džentlmen i reći da mi je ona bila za nijansu bolja, rekao je Jacques. Anči je mene na audiciji osvojila prekrasnim jazzom. Prošetala si ovom pjesmom kao dama splitskom Rivom, za kojom se svi okreću, rekla je Indira i odlučila da natjecanje nastavlja Ana. Za Alena je sudjelovanje u The Voiceu, nažalost, završilo.

Jedini Tonyjev par u ovoj emisiji bili su Ivo Marinković i Sanja Berković kojima se na audiciji okrenuo u posljednjim trenucima, a izveli su pjesmu OneRepublic 'I lived'Fenomenalno, bez greške. Vjerovao sam vam kroz cijelu pjesmu. Bili ste sjajni, rekao je IvanŠto je pjesma išla bliže svome kraju, vi ste bivali sve bolji i bolji, i to je stvarno pobjeda na kraju, rekao je Jacques. Ivo, tebe ću pohvaliti jer ti si pjevao težu dionicu, onaj drugi glas, i nije ti bilo lako. Sanja je pjevala lead, nju smo jako čuli i ona je baš dominirala, rekla je Indira. Nikada nismo dovoljno spremni za ovaj trenutak, rekao je Tony uoči proglašenja odluke. Sa sobom je u iduću fazu natjecanja poveo Sanju, dok je za Ivu ovo kraj putovanja u The VoiceuNa kraju su ostala još dva para iz Ivanova tima. Prvi od njih činile su dive Tajana Belina i Mirta Dautović. Objema se na audiciji okrenuo i Jacques, no one su za mentora odabrale Ivana koji im je odredio da u dvoboju pjevaju 'Flashlight' Jessie J. Tajana, sjajna si, velika pjevačica, rekao je Jacques. Sa Jacquesom se složila IndiraPozdravljam svaki put ono što je nesvakidašnje, a toga ima pregršt u radu tima Dečak, dodao je TonyDjevojke, bile ste stvarno divne, ta energija između vas se osjeti. Mirta je puno naučila od Tajane, ali i Tajana je puno naučila od Mirte, rekao je Ivan i donio odluku – u timu Ivan ostaje Tajana. U trenutku vremena preuzimanja tišinu je prekinuo Jacques kazavši: Nisi mi dala povjerenje da budem tvoj mentor, ali ja u tebe vjerujem. Tako je Mirta spašena – prešla je u tim Jacques i nastavlja natjecanje. 

Na kraju emisije Ivan Anić i Marjan Slavica izveli su 'Down in the past' švedskog benda Mando DiaoSviđa mi se Marjanova osobnost i skromnost, istaknuo je JacquesBili ste žestoki, bili ste stvarno odlični, rekla je Indira koja je prednost dala Ivanu. Tony je rekao da je na njega baš Marjan, takav kakav jest, ostavio bolji dojam. Ivan je jednostavno energetska bomba. Marjan je isto tako bomba, samo je ta bomba unutar njega. Večeras neću odlučiti po tome tko je više ili manje skakao, nego po tome što više odgovara mojemu timu za dalje, zaključio je Ivan i otkrio svoju odluku. S timom Dečak dalje ide Marjan, a natjecanje napušta Ivan.

Do iduće subote 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTubeu i multimedijskoj platformi HRTi. Vijesti vezane za show također možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Sve veći broj korisnika mobilne aplikacije za android i iOS 'The Voice Hrvatska' prati omiljene natjecatelje, ekskluzivne sadržaje i zabavlja se uz nagradne igre.