Danas je Europski dan logopedije

Sekcija predškolskih logopeda dječjih vrtića Grada Zagreba obilježava Europski dan logopedije, 7.ožujaka.

Tom prigodom održat će se besplatno savjetovalište za djecu rane i predškolske dobi i njihove roditelje. Logopedi će provoditi procjenu jezično-govorno-glasovne komunikacije djece rane i predškolske dobi, procjenu predvještina čitanja i pisanja za djecu u godini prije škole i prezentirat će igre i materijale za poticanje razvoja komunikacije, jezika i govora  djeteta.
Planirane aktivnosti održat će se uz pomoć i potporu Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i sport u šest gradskih dječjih vrtića.

Cilj ove akcije je osvijestiti roditeljima važnost pravilnoga razvoja jezično-govorno-glasovne komunikacije djece kao i rano prepoznavanja teškoća te osvijestiti širu društvenu javnost o ulozi logopeda i specifičnostima logopedske struke  u dječjim vrtićima.

Savjetovalište je namijenjeno svim zainteresiranim roditeljima djece rane i predškolske dobi posebice onima koji su zabrinuti za razvoj jezika i govora svojega djeteta i/ili žele provjeriti usvojenost predvještina čitanja i pisanja pred polazak u školu.

Ekipa Dobrog jutra u dječjem vrtiću Petar Pan u razgovoru s logopedicom Ivankom Karačić provjerila je što je sve za ovu godinu priredilo Hrvatsko logopedsko društvo i na što roditelji trebaju obratiti pažnju u razvoju djetotovog govora te kada bi trebali potražiti pomoć logopeda.