Elton John svirat će u Pompejima

Elton John održat će u srpnju koncert u drevnim Pompejima, kao dio svjetske turneje kojom promovira novi album 'Wonderful Crazy Night', objavio je njegov talijanski promotor.

Koncert se još uvijek ne nalazi na službenom popisu destinacija, ali ga reklamiraju online D'Alessandro i Galli. Pompeji koji su nakon erupcije Vezuva 79. godine prekriveni debelim slojem pepela, danas su jedna od najpopularnijih talijanskih turističkih destinacija, odmah nakon rimskog Koloseuma i Foruma.

Još nije poznato hoće li Elton John nastupiti u Velikom kazalištu koje je posljednje dvije godine ugostilo više baletnih predstava i koncerata klasične glazbe, ili u Amfiteatru, starijem od poznatijeg Koloseuma u Rimu. Krajem prošle godine talijanski je premijer Matteo Renzi najavio da će kronični problemi s upravljanjem i održavanjem u Pompejima biti riješeni u sljedećih 18 mjeseci.

Italija je trebala dovršiti tzv. Veliki projekt Pompeji do 31. prosinca 2015., ali se obnova oduljila zbog birokratskih problema. Renzi je kazao da će do 24. kolovoza 2017. - što je 1938. obljetnica erupcije vulkana koji je uništio grad - sve biti gotovo.

Nekad prosperitetni grad uništen je u erupciji Vezuva pri čemu su poginule tisuće ljudi. Ruševine su preživjele do današnjeg dana jer su stoljećima bile prekrivene vulkanskim pepelom.