Boksačka prvakinja koja kukiča i plete

Kad govorimo o spolovima možemo reći da su neke aktivnosti neuobičajene. I rijetko ih vidimo. Tako ćemo rijetko sresti muškarca koji veze goblene ili ženu koja se bori u ringu. Ekipa Dobrog jutra upoznala upravo ženu koja se u ringu snalazi kao riba u vodi

Dragana Resanović mlada je studentica dizajna, na korak do diplome, a punih 8 godina trenira tajlandski boks i vrhunske rezultate postiže u kickboxingu. Četverostruka je državna prvakinja u K1.

Dragana u svom klubu trenira već 12 godina. Znanje iz kick i thai boxa usvojila je od odličnog trenera - Damira Posilovića, koji je odmah prepoznao njezin potencijal. Odmah se vidjelo, kad je došla kao klinka, da to voli i da je potpuno posvećena tome, i da ima taj osjećaj u sebi. Znam da sam se iz početka čak bojao za mečeve, jer bila je još curica. Međutim, već je u prvom meču je pokazala zube i vidjelo se da je to. I od tada ide samo naprijed, hvali je trener Posilović i otkriva njezin borilačke adute: snaga udarca, osobito prednjeg s nogom.

No, Dragica kako je svi u klubu od milja zovu, ima i svoju nježnu i emotivnu stranu. Baš zato što je toliko emotivna mislim da do sada nije postigla veći rezultat, da bude prvakinja Europe ili svijeta, jer uvijek emocije malo previše prevladaju, kaže trener Posilović. 
Dragica trenira i kick i tajlandski boks. U kickboksingu nema klinča, dok u tajlandskom ima. U tajlandskom praktički cijeli meč možete provesti u klinču, pa koljena rade, pa malo lakat. U tome je bitna razlika, objašnjava Dragana.

Kaciga, guma za zaštitu zubi, suspenzori... Zaštita! Ipak, ozljede su sastavni dio meča i ovog sporta, baš kao i odricanja. Plavice rješava masažom i kaže da više udaraca i ozljeda poberu rukometaši nego ona u jednom meče.

Dok gledate šarmantnu Dragicu, predrasude o muškobanjastim ženama u ovakvim sportovima padaju u vodu. Osim boksa, Dragicu privlače i tipično ženske stvari. Kukičanje, pletenje, boje, uzorci... Dobra je i u tome. Unikatni uradci izašli iz njezinih ruku razveselili su mnoge. Pred mečeve sam se znala smirivati tako da sam uzela iglu i heklala... i smirujem jednostavno živce s tim.

Trideset i dvogodišnja Dragica je odlučila štafetu za osvajanje državnog prvenstva prepustiti mlađoj, dvadeset i dvogodišnjoj kolegici Ivoni Lučić s kojom smo je zatekli u sparingu. Osim na treningu, Dragica će je bodriti i na natjecanju.

U ormariću garderobe mnogo je Dragičinih odličja i medalja. Izazov joj više nije biti u meču, nego pripremiti nove djevojke za osvajanje zlata. A trener Posilović iskreno priznaje da je Dragicu zamišljao kao trenericu za žene u klubu. Ima tu žicu. Dobra je!