U Rijeci uvode zdrave obroke za osnovnoškolce

Po uzoru na program zdrave prehrane u gradskim vrtićima, grad Rijeka i u svoje osnovne škole uvodi zdrave obroke. Usvajanje pravilnih prehrambenih navika i očuvanje zdravlja djece cilj je projekta nazvanog  'Školica - zdrave prehrane' koji je danas predstavljen u Rijeci.

Osnovna škola Dolac među prvim je školama u Rijeci početkom veljače počela provoditi projekt 'Školica - zdrave prehrane'. Tako učenici za obrok dobivaju i voće. Svake srijede na meniju je različito voće, jabuke, kruške, banane ovisno o onom što je na tržištu, kažu organizatori. 

Program počinje edukativnim radionicama za učenike i nastavnike, a potom i uvođenjem  jedinstvenih tipskih jelovnika u škole koje radi Županijski nastavni zavod za javno zdravstvo. Iskustvo s uvođenjem zdravih namirnica riječki vrtići pak imaju već više od 30 godina. 

Isto tako, u riječkim osnovnim školama od 8.384 učenika njih polovica jede školsku marendu. Uz redovite programe prehrane grad Rijeka u vrtićima i školama financira i one iz socijalnog. Najavljeno je i kako će u sljedećoj školskoj godini projektom biti obuhvaćene sve osnovne škole u Rijeci.