U Puli se snima nizozemski povijesni film 'Stvarni Vermeer'

Pula je sve zanimljivija filmska destinacija. Na nekoliko lokacija u gradu snima se nizozemski povijesni film pod radnim nazivom 'Stvarni Vermeer'. Priča  je to o mladom slikaru čiji rad kritika smatra staromodnim, te se počne baviti slikanjem krivotvorina umjetničkih djela, zbog čega gubi kontrolu nad svojim životom. Nakon snimanja u Luksemburgu i Francuskoj snimanje je preseljeno u Pulu.

Radnja se događa u Rimu tridesetih godina prošloga stoljeća. Ondje mladi nizozemski umjetnik, pogođen lošim kritikama, traži inspiraciju i susreće ljubav svog života.

Grad koji je poznat po filmskom festivalu sve je zanimljiviji i kao filmska kulisa. Produkcija gradu izravno ne plaća ništa, no zato je korist samo od promocije iznimno velika. Ali i višestruka - kako zbog velikog broja gostiju tako i zbog angažiranja lokalne produkcijske kuće i statista iz Pule i okolice.

Uz Pulu snimanje će se idućih dana nastaviti na lokacijama u unutrašnjosti Istre. Publika će film moći pogledati na jesen, najprije ona nizozemska, a zatim, nadaju se njezini autori, i hrvatska.