Zanimljiv program za mlade na Zadarskim danima frankofonije

Ožujak je mjesec frankofonije. Manifestacijom Zadarski dani frankofonije Zadar je i ove godine dio svjetske zajednice koja, na pet kontinenata i u 80 država, obuhvaća 274 milijuna frankofonaca. U sklopu programa za gimnazijalce 8. ožujka prikazan je dokumentarni film, a za najmlađe organizirane zanimljive radionice.

U Gimnaziji Vladimira Nazora prikazan je kongoanski dokumentarni film 'Putovima rumbe'. Radionice francuskoga jezika 'Učimo francuski' za predškolce održavaju se u vrtiću Grigor Vitez Dječjeg vrtića Radost te za 'trećaše' u Osnovnoj školi Stjepana Radića Bibinje. Francuski animirani film 'Vukovo oko' po romanu Danijela Penaka (Daniel Pennac) prikazuje se učenicima u Osnovnoj školi Petra Preradovića u 16 sati i u Osnovnoj školi Šime Budinića u 17 sati i 30 minuta.

Kao i do sada, organizator Dana frankofonije u Zadru je Hrvatsko-francuska udruga Zadar u suradnji s Odsjekom za francuski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru, dječjim vrtićima Radost i Sunce, zadarskim osnovnim školama Petra Preradovića, Šimuna Kožičića Benje, Šime Budinića i Privatne osnovne škole NOVA te Osnovnom školom Stjepana Radića Bibinje, gimnazijama Jurja Barakovića i Vladimira Nazora te Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom Zadar.