Na Festivalu Gumbekovi dani: Kabaret, stand-up, filmski songovi i performansi

Festival Gumbekovi dani u svojem će devetom izdanju zagrebačkoj publici od 10. do 21. ožujka predstaviti novi niz ponajboljih recentnih kabaretskih produkcija hrvatskih kazališta i kazališnih družina. 

Program koji uključuje i večeri stand-up komedije, šlagera, filmskih songova i kazališnih performansa, pa i jednu predstavu za djecu, otvorit će u Histrionskom domu u Zagrebu predstava "Na zlu putu" u režiji Dražena Ferenčine i izvedbi Glumačke družine Histrion.

Festival kojim Histrioni devetu godinu zaredom njeguju uspomenu na svojeg legendarnog člana Mladena Crnobrnju Gumbeka, u jedanaest dana donosi ukupno 14 izvedbi, a osim zagrebačkih, publici Histrionskog doma svoje najrecentnije produkcije predstavit će i kazališta, kazališne družine, izvođači i komičari iz Splita, Koprivnice i Varaždina, najavljeno je.

Program u četvrtak 10. ožujka otvara premijera predstave "Na zlu putu", temeljene na motivima iz "Adama i Eve" i drugih Krležinih drama, upotpunjenih glazbom i stihovima slavnoga kantautora Arsena Dedića
  
Uz brojne kabarete, stand-up nastupe, songove i performanse manifestacija posvećena glumcu Mladenu Crnobrnji Gumbeku završit će u ponedjeljak 21. ožujka tradicionalnom svečanom dodjelom nagrada IX. Gumbekovih dana za najbolju glumicu i glumca, za najbolju predstavu i za izvanredan doprinos u oživljavanju cabareta.