Tikva, bob, lignje i kozice na dva načina (juha i tjestenina)

Ekipa Kruške: Christian Misirača i Jasmina Voronjecki, ekonomistica iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Anitu Margić i Kristijana Borka, geodetskog tehničara iz Zagreba.
Gost kuhar bio je poljski kulinarski majstor Robert Slezak.

Recepti Anite Margić: Tikva, bob, lignje i kozice na dva načina (juha i tjestenina)


Sastojci:

- 1 paket crnih svježih špageta
- 1/2 muškatne tikve
- 2 šalice smrznutog boba
- 3 očišćene lignje
- 8 cherry rajčica
- 2 vezice mladog luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 1 vezica peršina
- 1 crvena čili papričica
- 1 žlica svijetle miso paste
- 1/2 francuza

Priprema:

Bob blanširati i očistiti od opne. Rajčice prepoloviti i očistiti od sjemenki. Povrće narezati na tanke prutiće. Tjesteninu skuhati. Polovicu povrća propirjati na tavi s maslinovim uljem, dodati lignje i kozice te tjesteninu. Sve kratko povezati i poslužiti. Francuz narezati na kriške i popržiti na grill tavi.
Drugu polovicu povrća popržiti, dodati lignje i kozice, zaliti vodom i kratko kuhati. Pred kraj umiješati malo miso paste. Poslužiti s prepečenim kruhom.