U Dubrovniku počelo snimanje 'Ratova zvijezda'

U Dubrovniku je napokon počelo snimanje novog nastavka Ratova zvjezda. Najpoznatija dubrovačka ulica Stradun zbog toga je zatvorena u 18 sati.

Snimanje scena Ratova zvijezda u Dubrovniku trajat će do 17. ožujka, a snimat će se u kasnim popodnevnim i noćnim satima. Kretanje povijesnom jezgrom bit će zbog toga ograničeno, a na ulazima u Grad na Pilama i Pločama postavljene su informativne table s preporučenim rutama kretanja.

Sve se događa uz vrlo visoke mjere osiguranja - na svakoj od poprečnih ulica koje vode na Stradun postavljen je po jedan zaštitar, a kako neslužbeno doznajemo, filmaši su se pobrinuli i za zaštitu od snimanja iz zraka, dronovima.

Na ovo snimanje producentska ekipa potrošit će oko 36 milijuna kuna, ali ukupna korist za Dubrovnik je nemjerljiva: već su počeli dolaziti obožavatelji iz cijelog svijeta, a možemo tek naslutiti što će se događati, i kolika će Dubrovniku biti reklama nakon što film i službeno krene u kina, krajem iduće godine.

Inače, pripreme su trajale čak 4 mjeseca, a veliku ulogu u snimanju imat će i domaći - angažirano je oko 200 suradnika, od kojih su velika većina upravo Dubrovčani.

Zbog snimanja 'Star Warsa' zatvoren Stradun