Podizanjem zastave na Pjaci službeno počeo Tjedan Porina

Glazbena nagrada Porin nakon iznimnog prošlogodišnjeg uspjeha te velikog interesa Splićana, i ove se godine održava u Splitu. Tjedan Porina prepun je glazbenih i zabavnih događanja na različitim lokacijama u gradu te je započeo 9. ožujka koncertom Massima, a službeni početak obilježen je danas svečanim podizanjem zastave Porina na splitskoj Pjaci.

Najmlađi članovi dječjeg zbora Srdelice koji su i pjesmom uljepšali ovu prigodu, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Goranom Kovačevićem podigli su zastavu na stijeg čime je Tjedan Porina i službeno započeo. Jako nam je drago što je najveća hrvatska glazbena manifestacija po drugi puta u Splitu. Naš grad se diči svojim brojnim glazbenim velikanima i zato pozivam sve sugrađane i naše goste da uživaju cijeli ovaj tjedan u glazbenim događanjima koja će se održavati ususret Porinu, rekao je tom prigodom Goran Kovačević.

Porin je primarno glazbena nagrada, a ne natjecanje i svi koji su na Porinu su pobjednici. Zahvaljujem Splićanima na gostoprimstvu i pozivam sve da nam se pridruže na 23. dodjeli nagrade 17. ožujka te budu dio najvećeg glazbenog spektakla, a oni koji ne budu mogli doći do Gripa pratit će nas u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a, rekao je direktor marketinga Porina Tonči Barišić.

Ovogodišnja posebnost, uz još inovativniju produkciju od prošlogodišnje i brojne hrvatske glazbene zvijezde među kojima su 2Cellos, Josipa Lisac, Massimo, Neno Belan, TBF te brojni drugi, je i statua Porina za životno djelo. Bit će izrađena od bračkog kamena čija je starost više od 70 milijuna godina. Svaki od kipića bit će unikatni ručni rad, djelo učenika Klesarske škole Pučišća, jedine škole takve vrste u ovom dijelu Europe. Svečana dodjela nagrade Porin i ove godine bit će otvorena za javnost, a održava se 17. ožujka s početkom u 19 sati i 30 minuta.