Isabella Rossellini i u 63. godini zaštitno lice Lancomea

Nekadašnji model i glumica Isabella Rosellini, koja je prije više od trideset godina bila prvo zaštitno lice Lancomea, obnovila je suradnju s poznatom francuskom kozmetičkom kućom i u 63. ponovno postaje njezino zaštitno lice, pišu mediji.

Kći talijanskog redatelja Roberta Rossellinija i švedske glumice Ingrid Bergman, Isabella Rossellini je i sama filmska diva, a najviše ju je proslavila uloga u filmu 'Plavi baršun' Davida Lyncha. Glumica je utjelovljenje žene koja dostojanstveno stari i koja se nije željela podvrgavati estetskim operacijama. Isabella će potaknuti žene da 'ne idu pod nož', već da njeguju svoj izgled te da bore nose uz šarm.
 
Nastavak suradnje s Lancomeom ispunjava me radošću i velikim očekivanjima. Svjesna sam toga da je odluka o mojem angažmanu dio šire slike i da ukazuje na Lancomeovu želju da slavi ljepotu žena svih životnih dobi, rekla je Rossellini, koja je zaštitno lice branda bila punih 14 godina, od 1983. godine.

Kada pogledate reklame za kozmetičke proizvode, učinit će vam se da je preparativna i dekorativna kozmetika namijenjena isključivo ženama u ranim dvadesetim, no zrele žene u promotivnim kampanjama uz mlade djevojke žele vidjeti i svoje vršnjakinje, jer im to pomaže da lakše prihvate proces starenja, svojedobno je rekla.

Njezina suradnja s Lancomeom posljednja je u nizu sličnih kampanja. Tijekom 2015. Helen Mirren postala je zaštitno lice za L'Oreal Paris, modna kuća Celine angažirala je Joan Didion, a za novu muzu branda Yves Saint Laurent odabrana je pjevačica Joni Mitchell.