Za mlade organizirana besplatna škola vožnje kartinga

Zagrebački automobilistički savez organizirao je školu vožnje za mlade kako bi oni jednog dana postali pažljivi i oprezni vozači. Ova inicijativa osnovnoškolcima omogućuje da se od malih nogu, posve besplatno, bave kartingom.

U Zagrebačkom automobilističkom savezu kažu kako ovim programom namjeravaju provoditi edukaciju djece u segmentu prometnog odgoja s jedne strane te sportske vožnje kartingom s druge. Na taj način žele osigurati prihvatljivo ponašanje djece u prometu uz popularizaciju kartinga među mladima.

Ovo je pilot projekt koji je do sada obuhvatio preko stotinjak djece, a do polugodišta mislimo da ćemo ih još toliko uključiti, kaže sportski direktor Zagrebačkog automobilističkog saveza Berislav Čegelj. Stvaranje vozača i otkrivanje mladih talenata jedan je od ciljeva ovog projekta.

Osnovna ideja je potekla iz činjenice da je karting sport početak ozbiljnog bavljenja automobilizmom, a bez podmlatka nema ni vrhunskog automobilizma, kaže Čegelj. Ova hvalevrijedna inicijativa zaslužuje potporu, jer uz generacije koje odrastaju na ovakav način, naše će ceste biti sigurnije, a mladi vozači odgovorni sudionici u prometu.