Zagrebački gimnazijalci uljepšali život psima iz azila 'Šapica'

Nakon što su dobili nagradu 'Ponos Hrvatske' za pomoć Vukovarcima, učenici zagrebačke 10. gimnazije 'Ivan Supek' pokrenuli su akciju za napuštene pse. Usput su oslikali i svoju školu, a sudeći po uspjesima, njihovim dobrim djelima ne nazire se kraj. 

Učenici 10. gimnazije 'Ivan Supek' prvo su ukrasili prostore svoje škole prekrasnim crtežima, a nakon što su uljepšali svoj svijet, odlučili su ga uljepšati i životinjama iz skloništa 'Šapica'. Nakon obavljenog zadatka, nisu krili zadovoljstvo. To njihovo oduševljenje kad su vidjeli ljude i općenito hranu te da se netko s njima igra i zabavlja, to je bio najbolji trenutak te akcije, kaže učenica Monika Laškarin.

Inicijativa je došla od samih učenika. Nakon puno akcija gdje smo pomagali ljudima, sjetili smo se da bi mogli malo promijeniti područje našeg volontiranja te pomoći onima koji si nikako ne mogu pomoći sami nego ovise o drugima, kaže Mislav Tomić.

Učenici su otvorili i Facebook stranicu, snimili video te sami izradili plakate i beđeve. Kako je odaziv na akciju bio fenomenalan, a javili su se i novi volonteri, učenici velikog srca odlučili su da će ponovno organizirati odlazak u 'Šapicu'