Preminuo glumac Dragan Nikolić

Poznati srpski glumac Dragan Nikolić (72), preminuo je u bolnici nakon duge i teške bolesti. Nikolić, koji je nedavno i operiran, hitno je primljen u bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život. Bio je na aparatima i nije mogao samostalno disati. Nažalost, nije preživio.

Popularni glumac duže je vrijeme bolovao od teške bolesti probavnog sustava.

Jedan od najpoznatijih glumaca Srbije i bivše Jugoslavije rođen je 20. kolovoza 1943. u Beogradu gdje je završio Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju na kojoj je bio najmlađi student, sa samo 17 godina.

Nikolić je već 1964. godine dobio prvu filmsku ulogu, u “Pravom stanju stvari”, a prvu značajniju ulogu odigrao je u filmovima “Kad budem mrtav i beo”, te “Život je lep” iz 1967. godine. Generacije će ga pamtiti po ulozi Flojda, neostvarenog automobilskog asa u "Nacionalnoj klasi", kicoša koji pjeva šlagere seoskoj djevojci (Nedi Arnerić) u filmu Slobodana Šijana "Ko to tamo peva", turskog pljačkaša u Banović Strahinji, za koju je 1981. osvojio Zlatnu arenu u Puli, Popaja u "Balkan ekspresu", ili Prleta u serijalu "Otpisani" i filmu "Povratak otpisanih"...

Kako piše njegovo matično kazalište, Atelje 212,  u kojem je nastupao od 1969. godine, Dragan Nikolić je glumac bez koga se, poslije više od stotinu briljantno odigranih uloga, u kojima je pokazao da u njegovom izražajnom registru ima mjesta i za neznane nacionalne junake, romantične zavodnike s građanskim ili polugrađanskim pedigreom, likove sa sumnjivog vrha i nesumnjivog društvenog dna - ne može ni zamisliti domaća filmska i kazališna umjetnost.

Dobitnik je svih značajnih filmskih priznanja, a nagrada za životno djelo "Pavle Vujisić" uručena mu je 2000. godine.

Bio je u dugogodišnjem i sretnom braku s glumicom Milenom Dravić. Upoznali su se 1972. kada su zajedno vodili popularni televizijski show program "Obraz uz obraz", a tijekom jedne pauze između snimanja, 31. prosinca, otišli su se vjenčati. U braku su bili 45 godina.