Tajna povijest kazališta - organizirano razgledavanje HNK

Danas su svi zainteresirani Zagrepčani i njihovi gosti mogli, u sklopu Tajne povijesti kazališta, organizirano razgledati Kazalište s glumcima Drame HNK.

Zbog velikog zanimanja građana i gostiju grada Zagreba, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu uvelo je ovu novu uslugu: najmanje jedanput mjesečno održavat će se posebno osmišljeni grupni obilasci zgrade kazališta prema scenariju Ive Sille a pod vodstvom glumaca zagrebačke Drame.

Grupe će se kretati po mjestima inače zatvorenim za publiku i klasične obilaske, a ova će neobična šetnja predstaviti skrivenu stranu kazališta. Hodnici, podzemni prolazi, carski salon i svečane lože, garderobe, baletne dvorane, radionice i pozornica, samo su neka od mjesta kojima će prolaziti ovakav obilazak začinjen pričama iz kazališne povijesti, starim tajnama i sjećanjima, ali i iskustvima voditelja. 

Svaki od posjetitelja moći će odabrati jedan od tri ponuđena puta za svoju šetnju iza kulisa. Što će točno obuhvaćati svaki od obilazaka, mora ostati skriveno kako bi, ističu iz HNK, makar na početku ove zanimljivosti zadržali malo tajanstvenosti.