15. sajam 'Proizvodi hrvatskog sela'

Više od 200 izlagača iz cijele Hrvatske izlaže svoje proizvode na 15. sajmu 'Proizvodi hrvatskog sela' u Boćarskom domu u Zagrebu koji će biti otvoren do nedjelje. Svrha sajma je, kako je istaknuto, promidžba i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača proizvodima do kojih teže dolaze, te promidžba kulture i tradicije hrvatskoga sela.

Sajam je jučer otvorio ministar poljoprivrede Davor Romić, poručujući - da u državnom proračunu poljoprivredni proizvođači neće biti uskraćeni nit za jednu kunu u odnosu prema prošloj godini. Romić je ponosan što su osigurana sredstva za poljoprivredne proizvođače te poručuje kako će fokus ministarstva biti i na tome da se što više sredstava povuče iz EU fondova.

Proizvodi hrvatskog sela, autohtoni proizvodi te spajanje poljoprivrednih proizvoda s turističkom ponudom zadaća jeMinistarstva poljoprivredi i Vlade. Učinit ćemo sve da naši autohtoni proizvodi budu prepoznati na tržištu, rekao je Romić, ističući i kako se u suradnji s Ministarstvom turizma radi na projektu čiji je cilj da autohtoni proizvodi nađu svoje mjesto u u turističkoj ponudi.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako će Grad Zagreb osigurati novac za kvalitetne projekte poput tog sajma te očekuje partnerski odnos i s Ministarstvom poljoprivrede.

Damir Kovačić, iz tvrtke Agrarno savjetovanje koja je organizator sajma, istaknuo je kako je taj sajam bio i ostao poticaj seljačkim gospodarstvima, prehrambenim obrtima i tvrtkama da za njihove kvalitetne proizvode ima prostora na tržištu. Sajam također omogućava građanima Zagreba da nabave kvalitetne tradicijske proizvode kojih nema na policama trgovačkih lanaca.