Spremna košara za prinčevski par

Sutra u dvodnevni posjet Hrvatskoj stižu britanski prijestolonasljednik, princ Charles i njegova supruga, vojvotkinja od Cornwalla. Nakon Zagreba, u utorak, 14. ožujka posjetit će Osijek. Pripreme užurbano traju, a neki ih pokloni već čekaju.
Članice Udruge za očuvanje i promicanje narodne baštine Rubina iz Osijeka princu Charlesu i njegovoj supruzi Camilli darovat će slavonsku košaru, koja predstavlja tradiciju slavonskoga kraja.

Poziv da naprave izbor iz bogate slavonske narodne baštine dobili su izravno iz britanskog veleposlanstva u siječnju ove godine, kaže predsjednica Udruge Katica HorvatIz veleposlanstva su nam rekli da su pronašli našu stranicu, da već duže vrijeme prate što objavljujemo i jako im sve sviđaju naši uradci, naša narodna baština i tako su nas pozvali, što smo mi i prihvatili, kaže Horvat.

Suvenire nije bilo teško odabrati, tako da se košara vrlo brzo napunila raznim rukotvorinama. Rokovnik, torbica za vojvotkinju, štocle, lutke Šokca i Šokice koji plešu, tu je boca s grbom da se zna da je iz Hrvatske - i košara je spremna za princa i vojvotkinju, nabraja Horvat.