'Scrap metal art'

Umjetnička scena 'Scrap metal art' u svijetu ima nekoliko tisuća poklonika. Skulpture nastale od starog željeza u našoj zemlji iz hobija stvara samo nekoliko umjetnika.
Da staro željezo nije otpad, uvjerili smo se u radionici Marcela Mikulčića iz Koprivnice. Od neupotrebljivih zupčanika, lanaca i drugih dijelova motora, izrađuje umjetničke instalacije i uporabne predmete.
Prije osam godina sam htio nešto napraviti na motoru, neku inovaciju da bude nešto drukčije od drugih da bi na kraju ispalo da to nitko nije znao ili htio napraviti, ističe umjetnik.
Svjetiljke, stolice, svijećnjaci, kasice prasice samo su dio onoga što se može vidjeti u radionioci. Od stotinjak predmeta, koliko je dosad izradio, najimpresivniji je onaj iz filmskog hita Predator. Od idejne skice i nabave materijala do završetka ove skulpture proteklo je gotovo deset mjeseci. Ponosan je na nju i kaže da je jedina u ovom dijelu Europe.

Svi su ovi predmeti nastali iz potrebe da zadovolji svoju kreativnu stranu. Ovaj skromni umjetnik ima želju da ih napravi još barem toliko. Vjeruje da će se izložbom svojih radova jednog dana predstaviti svojim sugrađanima i široj javnosti.