Dubrovnik je najljepši grad daleke galaksije u nastavku Ratova zvjezda

Dubrovnik je najljepši grad daleke galaksije u osmom nastavku Zvjezdanih ratova. Snima se noću ali živo je danju. Članovi filmske ekipe na svakom koraku pripremaju svemirsku jurnjavu u povijesnoj jezgri. Iako zbog snimanja vrijedi posebna regulacija prometa, sve funkcionira besprijekorno.

Iako su mjere osiguranja velike, a osim zaštitara producenti navodno koriste i dronove, jedna je američka turistkinja slučajno snimila kaskadersku scenu. 

Video koji prikazuje jednog protagonista koji trči a potom biva odbačen u zrak objavio je Dubrovački list kojem ga je, kažu, ustupila navedena turistkinja.

List javlja kako je u Dubrovnik stigao i Mark Hamill, glavna zvijezda filma koji je sinoć navodno viđen na Banjama.

Inače, danas se dogodila i mala nezgoda. Produkcija filma ostavila je letjelicu i šine, te se letjelica zabila i odlomila stup.

Za potrebe snimanja prošli je tijedan prvi put bila zatvorena najpoznatija dubrovačka ulica Stradun. Ekipa serijala zakupila je i prozore koje gledaju na set, službeno - naknade su tajna. 

No nagađa se da je naknada po svakom prozoru 200 eura te da će Disney s pet do petnaest tisuća kuna obeštetiti i dubrovačke trgovce koji će zbog snimanja zatvoriti trgovine, ali će korist od filma imati baš svi, a posebno Dubrovnik.