Završili dvoboji: Mentori izabrali 24 natjecatelja za nokaute

Već iduće subote u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske gledat ćemo nokaute nakon što su večeras završili dvoboji i mentori izabrali 24-ero natjecatelja s kojima nastavljaju Voice putovanje. 

Uoči uzbuđenja i emocija koje su nam donijeli dvoboji,  mentor Ivan Dečak je kolegi Jacquesu Houdeku poklonio obećani bicikl zato što je Mirtu Dautović preuzeo u svoj tim. A večeras je jedini upravo mogućnost preuizmanja imao Ivan Dečak koji je iz Jacquesova tima preuzeo Vjekoslava Ključarića  uz isprike što mu se nije okrenuo na audiciji.

Valentina Gyerek i Ivana Brkašić iz tima Ivan prve su stale u pjevački ring i izvele pjesmu 'Squander' britanskog benda Skunk Anansie. Vi ste jedine u našemu timu na svim probama bile izjednačene, rekao je mentor Ivan nakon njihova nastupa i za pomoć pri odluci zamolio kolege. Na kraju je odlučio da u daljnje natjecanje vodi Ivanu. 
Mentorica Indira je u dvoboju Ivane Sutlović i Maje Tošić, koje su pjevale 'Next to me' Emeli Sandé, htjela da se sudare dva različita svijeta. Bila je zadovoljna izvedbom i pohvalila Ivanu i Maju. U daljnje natjecanje povela je Ivanu.

Tony je u dvoboju spojio Edgara Rupenu koji je prvi nastupio na audicijama, i Branku Mrčelu koja je posljednja ušla u Tonyjev tim. Izveli su pjesmu 'You raise me up' koja, kako je istaknuo Tony, daje puno mogućnosti pravom pjevaču. Premda smatra da su se oboje dobro snašli u pjesmi, istaknuo je da mu je nedostajalo interakcije među njima, te da je Branka još previše fascinirana pozornicom The Voicea i da je bila previše napeta. Tony je odlučio da natjecanje nastavlja Edgar.

Jacques je u dvoboju spojio Ivonu Šimunić i Vjekoslava Ključarića, koji su, kako je rekao, u duši souleri, a i otprije se poznaju. Glasove su u strasnom duetu sučelili u pjesmi Alicije Keys 'If I ain't got you'. Ovo mi je toliko bilo dobro da mi sad nije dobro, komentirao je inače rječiti Jacques. Odlučio je da s njim natjecanje nastavlja Ivona. Kod svih prijašnjih parova Ivana su nagovarali na preuzimanje, no za preuzimanje Vjekoslava to i nije bilo potrebno. Nisam se čovjeku okrenuo na audiciji. Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh. Drago mi je da sam dobio drugu šansu. Rockeru, dobrodošao kući, rekao je Ivan svom novom članu tima, a Ivona i Vjekoslav osigurali su nastavak natjecanja.

Indirin posljednji par u dvobojima činili su Lucija Lučić i Marko Domjan, kojima se na audiciji okrenula samo ona, a za večerašnji dvoboj izabrala im je pjesmu 'Ugasi me' Parnog valjka. Oni imaju nadimak duo simpatikus. Ponos mog tima. Zapalili su mentoricu, zapalili su publiku. Tko će nas sada ugasiti?!, komentirala je Indira njihov nastup.  Odlučila je da s njom natjecanje nastavlja Lucija.

Posljednji Jacquesov par činile su Ivana Benc i Petra Vurušić. U dvoboju su izvele pjesmu Boba Dylana Make you feel my love, u proslavljenom Adelinu aranžmanu. Prekrasno. Dirnule ste me u dušu, emotivke naše drage. Iznijele ste pjesmu baš onako kako smo zamišljali, kako smo sanjali i hvala vam na tome, pohvalio je Jacques izvedbu. Donio je odluku da natjecanje nastavlja Petra.

Dvoboje je zaključio Tonyjev par – Lara Demarin i Monika Perić koje su se vokalno sučelile u izvedbi pjesme 'Moves like Jagger' sastava Maroon 5. Nakon njihova nastupa, na Tonyjev izazov, na pozornici im se pridružio Jacques koji je s njima zapjevao i zaplesao, a na kraju su mu se pridružili i ostali mentori, te voditelj Ivan Vukušić. Tony je na kraju odlučio da s njim dalje ide Monika.

Iduće subote slijedi nam prva od dviju emisija nokauta. U nokaute mentori ulaze s po šest natjecatelja. Svaki natjecatelj, jedan za drugim, pjevat će po jednu pjesmu ispred gledatelja u studiju, a nakon njihovih izvedbi mentori će odlučuti kojih troje natjecatelja vode u sljedeći krug – natjecanje uživo. No, mentorova odluka i u nokautima neće značiti nužno i kraj natjecanja zato što mentori i u nokautima mogu preuzeti po jednog najtecatelja. 

Nova su uzbuđenja pred nama, a do iduće subote  The Voice - Najljepši glas Hrvatske možete pratiti i preko internetske stranice, Facebooka i Twitter stranice, Instagrama te YouTube kanala. Uz to, vijesti vezane za show možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Na mobilnoj aplikaciji za android i iOS “The Voice Hrvatska” fanovi mogu vidjeti ekskluzivne sadržaje i zabavljati se uz nagradne igre.