Održan Međunarodni otvoreni kup Hrvatske u street i parovnim plesovima

U organizaciji Hrvatskog Show Dance Saveza i plesnog klupa Megablast, u Zagrebu je proteklog vikenda održan Međunarodni otvoreni kup Hrvatske u street i parovnim plesovima.

Ovo natjecanje jedno je od najvećih plesnih natjecanja u Hrvatskoj, a Hrvatski show dance savez najavio je čak 500 natjecatelja iz zemlje i susjedstva. U kategorijama pojedinaca, parova, timova, malih grupa, formacija i produkcija, kandidati su se natjecali u plesnim disciplinama hip-hop, break dance/b-boying, disco dance, electric boogie/popping, street show, salsa, bachata i disco fox i to po pravilima International Dance Organizationa.

Street plesovi obuhvaćaju širok pojam plesnih tehnika koje su nastajale u SAD-u od kraja 60-ih sve do početka 2000. U tu skupinu spadaju hip-hop, break dance, odnosno breaking, house, wecking, locking, popping, vouge i kramp, a u novije vrijeme, jako je popularan postao i ples dance call koji korijene vuče na Jamajci.

No, to nije sve. Ako odaberete primjerice break-dance ili neki drugi od plesova, morate poraditi i na odličnim audio-vizualnim dodacima, scenskoj rasvjeti, ozvučenju, trenerima i još mnogo čemu. A kako to izgleda, provjerila je ekipa emisije 'Život je lijep'.