Više o školovanju ljubimaca pozitivnim metodama u 'Pasjem životu' Rujane Jeger

U emisiji 'Život je lijep' možete gledati novu rubriku Rujane Jeger 'Pasji život' posvećenu omiljenim četveronožnim ljubimcima i radosti života s njima. 

Rujana će vam pokazati zašto je univerzalni jezik lako prepoznatljiv gotovo svim vrstama. Operantno uvjetovanje kao metodu učenja objasnio je još davno znanstvenik B.F. Skinner, a ljudi je danas koriste kod treniranja pasa, kako bi bili pristojni kućni ljubimci te da ostvaruju vrhunske športske rezultate, rade u policiji ili vojsci ili pak izvode trikove kojima nas nasmijavaju i zabavljaju.

Neke od trikova vidjet ćete u prilogu, kao i razloge zašto je učenje pozitivnom metodom najbolja opcija za izvrsnu suradnju s našim najboljim prijateljima. Rujana Jeger i sama se okušala u učenju jednog trika uz pomoć trenerice Zrinke Bojanić, koja na svojim tečajevima školuje ljude i pse isključivo pozitivnim metodama treninga i to uz pomoć klikera.

Zrinka je licencirana voditeljica tečajeva pri Hrvatskom kinološkom savezu i u novoj epizodi 'Pasjeg života' objasnit će vam čemu služi kliker i kako uz pomoć njega naučiti psa svemu što želite, a njezini ljubimci zabavit će vas već naučenim trikovima.