Obilježavanje Dana frankofonije u Rijeci

Otvaranjem izložbe 'Povijest Francuske ispričana kroz reklame' 14. ožujka u galeriji Kortil počeli su riječki Dani frankofonije.

U mjesecu frankofonije na svoje dolaze svi frankofoni i prijatelji frankofonskih kultura u Hrvatskoj, a obilježava se tijekom cijelog ožujka u gradovima i mjestima u kojima djeluju francuski kulturni centri. Bogatom programu i ove se godine pridružuje Art kino u Rijeci filmovima s francuskog govornog područja te nekoliko riječkih restorana u kojima se mogu kušati izvorne francuske gastrodelicije. 

Gurmani kažu da je stranu zemlju najbolje upoznati kroz njezina gastronomska bogatstva. Time su se poveli i u Francuskoj alijansi Rijeka te su u ovogodišnje izdanje Dana Frankofonije uvrstili i gastronomsku ponudu. Tako u nekoliko riječkih restorana građani tijekom ožujka mogu uživati u okusima Francuske.

Ovogodišnji program počeo je otvaranjem izložbe 'Povijest Francuske ispričana kroz reklame'. Tu su i zanimljiva predavanja o Asterixu te Sto godina avangarde, igraonica o Malom princu te nastup iluzionista Andreja koji je svojevrstan hommage začetniku modernog mađioničarstva, Francuzu Robertu Houdiniju.