Na međunarodnom kuharskom kupu u Bjelovaru umijeće pokazalo 70 'chefova'

Tko će bolje, kreativnije, zanimljivije, a prije svega ukusnije pripremiti brojna jela poput janjetine, piletine, tune, vegetarijanskih i drugih obroka? Čak 70-ak kuhara iz dvadesetak zemalja okušalo se u tome u Bjelovaru na kuharskom kupu koji je organizirala tamošnja Udruga kuhara.

Kad se posla prime vrhunski kuhari iz Južne Koreje, Izraela, Tunisa, Rumunjske, Italije i drugih zemalja, od tune, riže, raznog povrća, običnog i egzotičnog, janjetine i ostalih namirnica pripremaju nesvakidašnja jela. I predsjednik ocjenjivačkog suda rekao je da najčešće presude sitni detalji.

Trudio sam se kušati jela iz svakoga tanjura i vrlo su dobra, generalno vrlo dobra. Hrana je dobro predstavljena na vrlo suvremen način, rekao je predsjednik ocjenjivačkog suda. No, za dobru ocjenu nije dovoljno samo pripremiti jelo koje će se svidjeti međunarodnim sucima već i malo više. Ipak, iskusnim vrhunskim kuharima malo je toga moglo promaknuti jer je iza njih niz godina ovakvih natjecanja.

Jedna od kategorija bila je i kako od hrane pripremiti različite ukrase. Uz to, gosti su se također mogli upoznati i s nekim autohtonim jelima poput štrudle s jabukama, što su je priremile žene iz Udruge Katarina Zrinska iz Zrinskog Topolovca.