Barrow o knjizi 'Baraka koja je nahranila milijun djece'

Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač humanitarne organizacije'Marijini obroci', u posjetu je Hrvatskoj. Škot kojeg je magazin Time uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu predstavlja svoju knjigu 'Baraka koja je nahranila milijun djece'.

Priča je to o razvoju humanitarne organizacije Marijini obroci (Mary’s Meals) koja danas u školama hrani 1 101 206 gladne djece. Iz male barake u Dalmallyu, Magnus je 1992. tražio donacije za ratom pogođenu Bosnu i Hercegovinu. Ono što je trebala biti jednokratna akcija pretvorilo se u godine pomaganja najpotrebnijima. Knjiga opisuje put koji je Magnus prošao, stvarajući pokret koji bi jednog dana mogao stati na kraj gladi u svijetu.

Marijini obroci okupljaju i poštuju ljude svih vjera i ateiste te im žele pomoći. Vizija im je da svako dijete prima jedan kvalitetan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari.

Naša misija je omogućiti ljudima da ponude svoj novac, proizvode, vještine ili molitve te preko tog sudjelovanja pruže najučinkovitiju pomoć onima koji trpe ekstremno siromaštvo u najsiromašnijim zajednicama, kaže Barrow. Oslanjaju se na grupu volontera.

Možda niste znali - samo je 120 kuna potrebno za prehranu jednog djeteta u Africi Marijinim obrocima cijele godine, a iznenadili biste se koliko brzo možete promijeniti izglede cijele tamošnje  škole.

Više saznajte iz razgovora s velikim humanitarcem  u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.