Počeli Dani kamelija u Opatiji

Na Danima kamelija u Opatiji bit će predstavljeni najljepši primjerci tog cvjetnog simbola grada, a u utorak, prvog dana manifestacije, skupina austrijskih turista donirala je i u opatijskim Amerikanskim vrtovima simbolično zasadila cvijet bijele kamelije. 

Iz opatijske Turističke zajednice najavljuju da će, uz izložbu kamelija, Dani kamelija biti ispunjeni zanimljivim događanjima. Kavane nude degustacije i kupnju slastica s motivom kamelije, a najavljeni su nastupi glazbenika te 'Ples u društvu s kamelijama' u hotelu Ambasador. Tradicionalna izložba kamelija je središnja smotra najljepših primjeraka nježnih cvjetova, koji se uzgajaju i njeguju tijekom cijele godine, kako bi se u ožujku predstavili javnosti.

Izložba u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer bit će otvorena od 18. do 20. ožujka. Posjetitelji će moći ocjenjivati cvjetove kamelija koje će predstaviti mnogi od 98 članova Udruge ljubitelja kamelija Opatija, moći će razgledati i fotografije biljaka i cvjetova, slike Likovnog društva Kvarner i djece opatijske Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov. Premijerno će biti predstavljen prvi broj lista Opatijske kamelije, uz nastup sopranistice Katarine Toplek.

Najavljena je još i prigodna prodaja sadnica kamelija i suvenira, susret donatora kamelija te izbor najljepših kamelija i dječjih radova. Dane kamelija koji će se održavati do 20. ožujka, organizirala je Udruga ljubitelja kamelija Opatija uz potporu Grada Opatije, Turističke zajednice grada Opatija i komunalnog društva Parkovi.