Harrison Ford snima peti nastavak 'Indiane Jonesa'

Američki glumac Harrison Ford i redatelj Steven Spielberg vraćaju se Indiani Jonesu i snimit će peti nastavak kultnog akcijsko-avanturističkog filma koji bi trebao biti gotov 2019., objavio je u utorak Walt Disney.

Harrison Ford (73) ponovno će glumiti šarmantnog i nestašnog arheologa kojeg je prvi put utjelovio 1981. u 'Otimačima izgubljenog kovčega'. Indiana Jones je jedan od najvećih heroja u povijesti kinematografije i jedva čekamo da ga 2019. vratimo na velika platna, rekao je direktor Disneya Alan Horn.

Novi nastavak, čiji naziv još nije poznat, pojavit će se jedanaest godina nakon posljednjeg filma pod nazivom 'Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje' u kojem Fordov Jones ponovno nalazi svoju prvu ljubav Marion (Karen Allen) i otkriva da ima odraslog sina Mutta Williamsa (Shia LeBeouf).

Disney nije naveo hoće li u novom filmu ponovno glumiti Allen i LaBeouf, kao ni druge pojedinosti. Franšiza Indiana Jones zaradila je ukupno dvije milijarde dolara i privukla fanove diljem svijeta.