Upoznajte mladu kolumnisticu 'Modre laste'

Mlada Šibenka Sara Podrug ide u 8. razred Petar Krešimir i piše, kako kaže, otkako je svladala abecedu, a odnedavno je kolumnistica lista 'Modra lasta'. Recimo i to da uredništvu Modre laste njeno ime nije strano, jer od 5. razreda surađuje s njima.
 
U impresumu - ime joj stoji friško. A za istrest dušu dalo joj je uredništvo cijelu stranicu. Teme Sara bira bez reda, kako joj koja padne pod tipkovnicu. I priznaje, gurne koji put nos u tuđa posla, prijateljičina najviše.

Palac gore za Sarin spisateljski talent diže cijeli 8. a. I za kolegijalnost također. 'Profitirala' je Sara suradnjom s Modrom lastom. Blog joj nikad posjećeniji - 12 tisuća pregleda, a inbox pun. Nakon kolumne i bloga zagrizla je Sara i veći zalogaj. Knjigu je poslala izdavaču, sada čeka sud. A znatiželjnima je bacila tek kost, više o toga - ni zuc. SF, planiram pretvoriti u trilogiju. I sad pišem drugu knjigu. Reći ću samo naslov prve knjige – 'Čuvari', je sve što otkriva. A iza tisuća ispisanih rečenica su stotine progutanih naslova. I zato svakom ispisanim ulomkom najčešće i pobere vrhnje.  

O Sari prijatelji kažu sve najbolje, a njezine kolumne preporučuju. A na 'lageru' ima 15-godišnja Sara gomilu malih priča. Ideja još više. No na čekanju su dok škola traje. Kreativno će se razularit' na ljeto. A spisateljskog pera planira se držati cijeli život.