Devetogodišnji Stjepan na svim natjecanjima osvaja samo prva mjesta

Karlovačka glazbena škola najstarija je takva institucija u ovom dijelu Europe. Njezini su poznati bivši đaci operna pjevačica Ivanka Boljkovac ili gitaristi Viktor i Ana Vidović. Na tom je putu mladi i talentirani 9-godišnji Stjepan Magdić.

Kada Stjepan svira harmoniku odjekuje cijela škola. Tako je već tri godine, otkad je prvi puta stupio ovdje. Sreća da je tada, sa samo 5 i pol godina, nabasao baš na profesora koji je prepoznao njegov dar. Došao sam i nisu primali tako male, ali onda je profesor vidio da imam talent i onda me primio, kaže Stjepan Magdić.

Profesor nikada nije požalio, jer je Stjepan na svim natjecanjima dosad osvajao samo prva mjesta. On je izuzetan talent, biser koji treba samo polagano brusiti da bude ono što jest, da postane jedan od vrhunskih glazbenih umjetnika, kaže profesor Glazbene škole Karlovac Zlatko Prpić.

Gdje bi mu tek bio kraj da svira na primjerenom instrumentu? Njegova je harmonika stara blizu 60 godina. Zato se ne čudimo njegovoj jedinoj želji - nije iz imućne obitelji pa želi samo noviji instrument.