Stolaru Borisu hobi je bio spas

Gubitak posla jedan je od najvećih stresova koji nas može pogoditi. Tako je bilo i Borisu Pavloviću. No nije se predao. Nego je pokazao kako je pretvaranje hobija u posao doista  višestruko dobitna kombinacija. Kako? Zabilježila je ekipa Dobrog jutra.

Potrebe obitelji s malim djetetom, stambeni kredit, kuća u izgradnji… U trenutku kada je ostao bez posla, Boris Pavlović nije imao vremena oplakivati svoju sudbinu. Odluka je pala: dugogodišnji hobi izrade drvenog ukrasnog pokućstva pretvoriti u posao, a garažu u stolarsku radionicu. Malo po malo iz radionice su počeli izlaziti zanimljivi ukrasni predmeti za kućanstvo kao što su to živopisne kutije i pladnjevi…

Dobio je Boris i državnu subvenciju koju je uložio u strojeve. Veći dio dana provede u radionici iako si sam određuje radno vrijeme, no vrijeme ni ne osjetim jer uživam u onome što radim. S vremenom, osmjelio se i za zahtjevnije poslove. Silom prilika ili bolje reći neprilika, reći će Boris. Tako su na red došli podovi, stropovi, stolovi, klupice… Izgubiš sigurnost, dobiješ kreativnost, kaže Boris. Uživa u svakom trenutku koji provodi u svojoj radionici, a drvo ga je oduvijek fasciniralo.

Kada radite ono što volite, što vas na poseban način ispunjava, ne postoji umor, stres… Samo želja za novim danom, novom šansom da stvorite nešto lijepo i vrijedno, voli reći Boris.