'Upoznaj Zagreb' - knjiga za najmlađe

Turističkih vodiča za Grad Zagreb postoji mnogo, no tek je nedavno izdan onaj namijenjen najmlađima. Kako izgleda i koji mu je sadržaj saznaje ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska.

'Upoznaj Zagreb' vesela je i zabavnu knjiga koja govori o povijesti Zagreba, njegovim znamenitostima, ali i zanimljivostima iz života grada. Zabavne ilustracije i kratke priče potaknule su djecu na učenje, a neke i na obilazak Grada. Pokušali smo u knjigu unijeti dovoljno informacija koje bi bile zanimljive i starijima i mlađima, ali smo napravili format kratkih informacija između mnoštva ilustracija, lako pamtljivih detalja, sličica kombiniranih s povijesnim podacima i činjenicama o Zagrebu. Pokušaj je bio napraviti pitku knjigu koja je pristupačna svima, ističe autorica Vesna Stričević.

Jeste li znali da su centrom Zagreba nekada šetali mamuti? I da je tu živio pravi pravcati kit ? Početkom 20. stoljeća vozilo se lijevom stranom ulice tek 20 km/h.

U knjizi 'Upoznaj Zagreb' saznati ćete sve, od povijesti Kaptolskih badema do izgradnje Jaruna ili Bundeka. Tu je popis svih sportskih institucija, muzeja, kazališta i kina, te detaljni putokaz za uzbudljiv turistički obilazak i još mnogo, mnogo zanimljivosti koje će djecu navesti na istraživanje.