U Primoštenu se održava 25. Državno natjecanje iz informatike

Zadnjih nekoliko godina, mjesec ožujak tradicionalno je rezerviran za jedno od najvažnijih natjecanja svakog mladog darovitog informatičara, učenika osnovne ili srednje škole. Nakon natjecanja na školskoj razini, održanog 19. siječnja, i na županijskoj razini, održanog 12. veljače, najbolji mladi informatičari okupili su se u Primoštenu, gdje se od 15. do 18. ožujka održava 25. Državno natjecanje iz informatike.

Učenici se natječu u nekoliko kategorija - Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera, podijeljeni po uzrastu i razredima - od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.

Učenici osnovnih škola koji postignu najbolje rezultate bit će pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu, koja će se održati 30. lipnja na Krku, dok će najbolji učenici srednjih škola biti pozvani na Hrvatsku informatičku olimpijadu, koja će se održati 2. travnja u Zagrebu.
 
Na ovom državnom natjecanju sudjeluje 160 učenika i 100 mentora iz cijele Hrvatske. Organizatori, uz Hrvatski savez informatičara, su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednica tehničke kulture.