U Zagrebu održano 3. natjecanje u skateboardingu

Studentski centar proteklog je vikenda postao poprištem jedinstvenih trikova i vratolomija, upravo zahvaljujući skejterima. Na trećem natjecanju u skateboardingu okupio se velik broj skejtera iz cijele Hrvatske, ali i regije.

Ovaj jedinstveni koncept natjecanja prilagođen je prostoru u kojem natjecatelji na zadanim objektima pokušavaju spojiti kombinaciju najtežih trikova, i to u zatvorenom prostoru.

50-ak sjektera, koliko ih je sudjelovalo u natjecanju, svojim su vratolomijama brojne posjetitelje ostavili bez daha. Na natjecanju, čiji pobjednik osvaja 2000 kuna pobjedu je, zahvaljujući doista impresivnim trikovima, odnio 17-godišnji Patrik Prhat iz Pule.

No skejterska scena u Hrvatskoj, kažu skejteri, i nije na nekom nivou. U institucijama vlasti postoji veoma malo razumijevanja  za izgradnju takvog sadržaja pa skateri upravo događajima poput ovog žele osvijestiti javnost o problematici  na skejterskoj sceni.

U vrijeme sve jačeg razvoja urbane kulture na karti Europe ne može se pronaći veći grad bez parka za skateboarding. Izuzetak je Zagreb u kojem postoji više od 1000 skejtera, no njihov je sport ovdje, ističu, gotovo ilegalan, iako 2020. u Tokiju ulazi u olimpijski program. Stoga se nadaju kako će barem dotad imati legalni skejterski park u vlastitome gradu.