A la soparnik

Ekipa Kruške: Ivana Vukmanić i Ninoslav Blažević, inženjer elektrotehnike iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Christiana Misiraču i Ninoslavova sina – Luku Blaževića, studenta strojarstva iz Zagreba.
Gost kuhar bio je slastičar iz Umaga - Igor Lukin.

Recepti Christiana Misirače ( Brza košara )

A la soparnik

Sastojci:

- 6 debelih kora za štrudlu s jajima
- blitva
- češnjak, vlasac
- vrhnje

Priprema:

Kore za štrudlu narežemo na trake širine 10 cm te prekrižimo po sredini i spojeve namažemo otopljenim maslacem. U sredinu stavimo poširane listove blitve te presavijemo u oblik pisamca. Stavimo u tavu da se zapeče s obje strane. U istu tavu zatim stavimo malo očišćenog i dlanom pritisnutog češnjaka, vrhnja i vlasca pa napravimo umak. Prerežemo a la soparnik na pola i prelijemo umakom.

Štrudla od jabuke
Sastojci:

- 6 tanjih kora za štrudlu/savijaču
- 1 kg jabuka
- maslac
- cimet
- šećer

Priprema:

U kore naribati maslac i jabuke te dodati malo cimeta i šećera. Zarolati i stavili peći 8 min u pećnici na 242°C, a kad je gotovo posipati šećerom u prahu.

Štrudla od sira
Sastojci:

- kore za štrudlu
- šećer
- 1 jaje
Priprema:

U svježi sir umiješati šećer i jaje pa nadjenuti kore. Zarolati i peći u pećnici na 242°C 8 minuta.