Koncert u povodu '70 godina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika'

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika u suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog i Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije 17. ožujka organiziralo je koncert u povodu '70 godina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika'.

Na programu su djela R. Wagnera: Uvertira operi Majstori pjevači, C. M. von Webera: Concertino za klarinet i orkestar u Es-duru, op. 26, zatim djelo M. Miletića: Koncert za gitaru i orkestar te L. van Beethovena: Trostruki koncert za violinu, violončelo, klavir i orkestar u C-duru, op. 56.

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika utemeljeno je 1945. godine i do danas djeluje u kontinuitetu. Po svojoj ulozi ono predstavlja krovnu strukovnu udrugu kojoj je osnovna zadaća zaštita prava glazbenih umjetnika izvođača u zemlji i inozemstvu.

Potiče i unapređuje koncertne i glazbeno-scenske umjetnosti kao i sustavnu brigu o mladim naraštajima profesionalnih glazbenika. Na taj način Društvo je vrlo važan, gotovo nezaobilazan čimbenik u razvoju glazbene i opće kulture u Hrvatskoj.

Koncert '70 godina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika' održat će se u 19 sati i 30 minuta u Velikoj dvorani.