Muzej suvremene umjetnosti nagradio osamstotisućitog posjetitelja

Dan svetog Patrika 2016., slikarica i grafičarka Nevenka Arbanas će dugo pamtiti. Naime, posjet Muzeju suvremene umjetnosti pretvorio se u događaj: nagrađena je kao 800.000 posjetiteljica. 

Nevenka Arbanas, inače profesorica na Likovnoj akademiji u Zagrebu, na jednu od izložbi je došla jer prati suvremenu umjetnost, a četvrtak je dan koji uvijek odvoji za posjete izložbama. Snježana Pintarić, dugogodišnja ravnateljica Muzeja, čestitala je Nevenki Arbanas i uručila joj prigodni poklon.

S oko 15.000 četvornih metara, MSU je najveći muzejski objekt u Hrvatskoj i jedan je od rijetkih namjenski sagrađenih muzeja u Zagrebu. K tome je jedini muzej u Hrvatskoj koji sakuplja i izlaže isključivo radove suvremenih umjetnika. Nakon više od šest godina na novoj lokaciji, MSU je postao jedan od simbola Novog Zagreba, prepoznatljivo mjesto stvaranja, okupljanja i druženja svih generacija. 

U njemu se svakodnevno odvijaju različiti programi, od kazališnih i plesnih performansa, filmskih projekcija, susreta s umjetnicima, kritičarima i kustosima preko dječjih rođendaonica, stručnih vodstava, koncerata do edukativnih i kreativnih radionica za djecu, roditelje, umirovljenike i osobe s invaliditetom.