Kreativnost i učenje putem iskustva donose najbolje rezultate

U osnovnoj školi u Neviđanima, na otoku Pašmanu, jedan je vrlo poseban razred. Od prvoga dana škole ovi učenici četvrtog razreda uče putem iskustva i stječu zdrave stavove i životne navike.

Kad nazovu moj rad posebnim, meni je to zapravo normalan način rada, ja ne znam za drugo. Mislim da je razlog tome što pokušavam napraviti nastavau na način da djeca zavole školu, da joj se svaki dan raduju, ističe učiteljica Ivana Medić.
Učiteljica Ivana mogla bi insprirati kolege koje sustav demotivira. U stalnoj je potrazi za natječajima na kojima njezin razred redovito osvaja nagrade. I uči uz igru i rad.

Zadovoljni učenici pršte od kreativnosti, osmišljavaju i ilustriraju slikovnice, bojanke za odrasle, snimaju televizijske reklame. Omiljene su im teme zaštita okoliša i energetska učinkovitost. Isključi svjetlo, naljepnica koja danas stoji uz sve prekidače u školi, proglašena je najboljim projektom u državi.

Ovakav interaktivan pristup najbolji je pokazatelj kako kreativnost i učenje putem iskustva donose najbolje rezultate, a što je još važnije, sretne i zadovoljne učenike.