Svjetsko prvenstvo u igricama Counter Strike: Global Offensive i Dota 2

Split je ovih dana centar okupljanja ponajboljih svjetskih gejmera. Naime, upravo se tamo, od četvrtka do nedjelje navečer, održava Svjetsko prvenstvo u igricama Counter Strike: Global Offensive i Dota 2. Ovo je svakako jedan od najvećih eSport događaja u ovoj regiji, a da je tome tako svjedoći i broj zemalja učesnica.

U Split je na ovaj događaj došlo 16 ekipa iz cijeloga svijeta. Osam ih je po igrici, praktički dolaze iz svih regija. Što se tiče zemalja najvažnije je spomenuti Rusiju, Ukrainu, Ameriku, ima dosta Kineza i Koreanaca, ima dosta njih koji su miješani i pripadaju internacionalnim timovima, objasnio nam je organizator Ivan Marušić.

Osim broja natjecatelja te velikog interesa posjetitelja, fascinantan je i iznos nagradnog fonda, od kojeg će, bez sumnje, svakom Hrvatu zasigurno zavrtjeti u glavi - u prvoj je igri nagradni fond 80 000 dolara, a u drugoj skoro 200 000 dolara.

Ovi iznosi ni malo ne čude s obzirom na popularnost i broj poklonika igara u kojima se gejmeri natječu. Upravo iz tog razloga čitava četvrodnevna manifestacija diljem svijeta može se pratiti  u live streamingu.