Dramatično u Voiceu! Indirin i Ivanov tim borili se za nastupe u emisijama uživo

Večeras je u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske došao red na nokaut fazu. U ovome novom dijelu natjecanja mentori ponovno moraju upola smanjiti svoje timove. Nakon što svih šestero natjecatelja iz jednog tima završe svoje nastupe mentor mora prosuditi koje troje pjevača nastavlja natjecanje. Natjecatelji su sami birali pjesme kojima žele izboriti prolazak u emisije uživo, a pri usavršavanju izvedbe za nastup pomagali su im mentori i njihovi savjetnici.

Večeras su nastupili timovi mentorice Indire Levak i mentora Ivana Dečaka. Ono što je jako dobro u ovom showu jest što sam stekla šest prekrasnih prijateljica, a teška je, naravno, činjenica da ćemo se s nekima morati oprostiti, rekla je Indira kojoj pomažu vokalna trenerica Daria Hodnik i glazbeni producent Branimir Mihaljević. Naučili smo kroz rad i mnoge probe da je ovo i svojevrsna igra. Ljudi se trebaju znati igrati, trebaju uživati u showu, rekao je Ivan, koji je za savjetnike odabrao Antoniju Matković Šerić i glazbenog producenta Aljošu Šerića.

Prije službenog dijela natjecanja svoj prvi zajednički singl 'Tugo moja' premijerno su otpjevali Jacques Houdek i Tony Cetinski. Nakon toga slijedila je borba glasom za nastavak natjecanja i nastup u emisijama uživo gdje, osim mentora, odlučuju i glasovi gledatelja. Prva iz Indirina tima, Ruža Janjiš, za nastup u nokautu odabrala je pjesmu 'Try' američke pjevačice Pink. Nakon Ružina nastupa Jacques je komentirao kako njezina samouvjerenost na pozornici nije napadna, nego suptilna.

Lucija Lučić odabrala je pjevati Shontellinu pjesmu 'Impossible'. Indiri se pjesma ispočetka činila jednostavnom, no poslije je shvatila da je sve samo ne jednostavna. Ivana Sutlović obožava Beyoncé i nije htjela proći kroz show da ne otpjeva neku njezinu pjesmu. Hrabro je odabrala zahtjevnu pjesmu 'If I were a boy', no Ivana je, kako je istaknula njezina mentorica, apsolutna kraljica visina. Stefany Žužić, koju je Indira u dvobojima preuzela iz Jacquesova tima, izabrala je pjesmu iz Disneyeva animiranog filma 'Frozen''Let it go'Eni Jurišić
sluša Michaela Jacksona odmalena, pa je za nokaut odabrala pjesmu koju je on pjevao kad je bio mali. Radi se o soul blues baladi 'Who's loving you' sastava The Jackson 5, a Daria je rekla kako Eni u ovoj izvedbi mora biti dominantna, što smatra da ona svakako i jest. Posljednja Indirina natjecateljica u nokautu bila je Ana Dorotić Burmaz koja je odabrala noviju pjesmu 'Locked out of heaven' Brune Marsa. Sve su natjecateljice redom dobile ovacije publike, a potom je došao red na Indiru da odabere koje tri od šest izvrsnih pjevačica nastavljaju natjecanje.

Prva natjecateljica koju Indira vodi u emisije uživo je Ruža Janjiš. Druga osoba koju je Indira odlučila povesti dalje je Eni Jurišić. Posljednja pjevačica u Indirinom timu je Lucija Lučić. No, to nije bio kraj za ostatak Indirina tima jer su se za preuzimanje prijavili Jacques i Ivan. Jacques je priznao da bi bio najsretniji da Stefany može vratiti u svoj tim, no to se protivi pravilima. Odlučio je zato pomoći Ivani Sutlović. Ivan je u svoj tim preuzeo Stefany Žužić. Za Anu Dorotić Burmaz, nažalost, ovo je značio kraj sudjelovanja u showu.

Prvi iz Ivanova tima koji je nastupio u nokautu bio je Vjekoslav Ključarić kojeg je Ivan u dvoboju preuzeo od Jacquesa. Vjekoslav je odlučio pjevati 'Great balls of fire' Jerryja Leeja Lewisa. Tajana Belina odlučila je u nokautu pjevati pjesmu 'Circle of life' Eltona JohnaIvana Brkašić pjevala je jedinu alternativnu rock pjesmu u nokautima 'Everlong' sastava Foo Fighters. Jacques je komentirao da je Ivana 'zakucala', a Indira je istaknula kako pjeva s lakoćom. Marjan Slavica je, prema Aljošinu mišljenju, od svih kandidata odabrao najbolju pjesmu 'Never tear us apart' benda INXSMirna Ružić
je, na nagovor dečka, odabrala pjevati 'Time after time'. Bez obzira na početne poteškoće, Mirna je svojim nastupom prenijela emociju publici koja joj je uzvratila burnim pljeskom. Posljednji nastup večeri imao je Vedran Ljubenko, a odabrao je 'Superstition' Stevieja Wondera. Ljudi, bili ste toliko sjajni da sam ostao bez teksta, rekao je Ivan nakon nastupa svojeg tima, a zahvalu je uputio i svojim savjetnicima. Ivan se, prije nego što je otkrio koga vodi u emisije uživo zahvalio publici te se za početak odlučio za jednu od tri dame iz svojeg tima – Tajanu Belinu.

Drugi kojeg je Ivan odabrao je Vedran Ljubenko, za kojeg je rekao da je velik radnik. Na kraju je odabrao osobu koja je unijela mnogo pozitivnog duha u tim, a to je Vjekoslav Ključarić, što je publika pozdravila skandiranjem. Indira i Tony, koji su još imali mogućnost preuzimanja, nažalost, nisu preuzeli nikoga iz Ivanova tima. To znači da je za Ivanu Brkašić, Mirnu Ružić i Marjana Slavicu sudjelovanje u showu završilo. Iduće subote u nokautu nastupaju Jacquesov i Tonyjev tim. Podsjećamo, mogućnost preuzimanja imaju još samo Indira i Tony.

Do iduće subote 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTubeu i multimedijskoj platformi HRTi. Vijesti vezane za show također možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Sve više korisnika mobilne aplikacije za android i iOS 'The Voice Hrvatska' prati omiljene natjecatelje, ekskluzivne sadržaje i zabavlja se uz nagradne igre.