'Puce zagrebečke' vesele kao djevojčice

Ženski zbor umirovljenica Puce zagrebečke star je 103 godine. U svojim pjesmama ove simpatične gospođe njeguju zagrebačku kajkavštinu i melos. U posljednjih pet godina imale su više od 50 nastupa, a bila zima ili ljeto, svakog ponedjeljka navečer sastaju se u sindikalnoj dvorani pošte kod zagrebačkog Glavnog kolodvora gdje održavaju probe.

Unatoč godinama simpatične umirovljenice iz metropole pjevaju svim srcem, i tako svoje umirovljeničke dane čine zanimljivima. Kažu, pjesma je duševna hrana, i uz smijeh liječi sve!

Među njima vladaju poštovanje i sloga, zajedno rješavaju probleme, slušaju jedni druge. Ponekad i popiju koju kapljicu, za bolje raspoloženje. Voditelj zbora Ivo Knežević ima problema s disciplinom u veseloj ekipi, jer Puce često preglasno pričaju na probama. A onda mu kažu da ne čuju kad ih opominje.

Njihova najstarija članica Eufemija u srpnju će proslaviti 87. rođendan. S Pucama je prošla toliko toga, a nedavni nastup na zagrebačkom trgu bana Jelačića posebno ju je nasmijao.

Uglavnom nastupaju po staračkim domovima, a nedavno su napunile i Europski dom. Gdje god zapjevaju publiku ostave bez daha – pjevaju s njima, prilaze im i čestitaju. Na bogatom repertoaru nalaze im se i dvije pjesme njihove voditeljice - književnice Maje Cvek, od kojih su jednu, Daj me kušni, Puce uzele za svoju himnu.

Puce imaju i glazbenu pratnju - dečke iz Fraklec benda. Zajedno nastupaju, vjerovali ili ne, pune 103 godine. Preživjeli su tri rata, dva svjetska i Domovinski. Želimo im da i idućih sto godina s jednakim žarom i strašću prema pjevanju uveseljavaju svoju vjernu publiku. Jer one su to zaslužile. Svakako pogledajte prilog iz Dobrog jutra i zarazite se njihovim optimizmom i veseljem!