Kraft pivo je puno više od pića koje dobro ide uz 'tekmu'

Za sve je pivopije ispijanje piva umjetnost, ali za one prave iskonske obožavatelje, izrada piva je vrhunac. Sama riječ 'kraft' bi u prijevodu značila vještina. Vještina da se napravi nešto novo, neko pivo koje će ljubiteljima naprosto biti bolje. Svaki kraft pivar je ljubitelj koju kvalitetu uvijek stavlja ispred kvantitete. To je i glavna razlika između krafta i velikoserijskih, industrijskih piva.

Posljednje se dvije godine broj kraft pivara u Hrvatskoj konstantno povećava. Temeljna je namjera, slično kao i u Njemačkoj, da se u svakoj sredini na lokalnoj razini može probati autohtono pivo. I ono prvo što će svaki konzument osjetiti je upravo vrhunska kvaliteta sastojaka.

Problem s kojim se susreću hrvatski kraft pivari su sirovina koja se u Hrvatskoj uglavnom ne može nabaviti. Zato sirovinu uvoze iz Austrjie, Češke, Belgije, pa čak i do Sjedinjenih država.

Pivska je industrija jedna od najmoćnijih na svijetu, i s pravom, riječ je zaista o najpopularnijem napitku na kugli zemaljskoj. Nešto je magično u toj pjeni, a kad probate i pokoje kraft pivo, shvatit ćete da je to puno više od cuge koja dobro ide uz tekmu.