Zbog fotosessiona na službenom vozilu, policajac dobio opomenu pa otkaz

Slovenski policajac koji je svojoj djevojci dopustio da se u policijskoj odori i s pištoljem fotografira na službenom vozilu, a ona je snimku objavila na Facebooku, kažnjen je globom i opomenom, no ubrzo je slijedio i otkaz kada se uspostavilo da je krivotvorio zapisnik o nesreći.

Policajac iz Lenarta posudio je djevojci policijsku uniformu i službeni pištolj kako bi se fotografirala na policijskom automobilu zbog čega su ga nadređeni najprije oštro upozorili i opomenuli da se takvim ponašanjem krše pravila službe. Zatim su bolje proučili ponašanje policajca i njegova kolege te otkrili da su krivotvorenjem zapisnika u jednom slučaju prikrivali rad na crno, piše mariborski dnevnik 'Večer'.

Otkriveno je da je policijski dvojac bio pozvan kod obrtnika koji radi na crno kako bi policijskim zapisnikom potvrdili da je pao s ljestava i pritom se ozlijedio te da je isključena krivnja treće osobe, što su oni i učinili. No, policija je dodatno ispitala slučaj nakon anonimne prijave da je majstor u radu na crno zapravo pao s krova postavljajući crijepove na krovu gostionice, pa su obojica kolega dobila otkaz.