Objavljen multimedijalni turistički vodič 14 gradova Podunavlja

Studenti Odjela za kulturologiju osječkog sveučilišta i studenti iz Stuttgarta u suradnji s beogradskom kulturnom ustanovom Mikser House, izradili su multimedijalni turistički vodič 14 gradova Podunavlja.

Kruna je to međunarodnog projekta 'Places to see, places to be!' koji je trajao od sredine prošle godine u kojem je bilo angažirano 30 studenata. Sredstva za projekt osigurala je zaklada njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg i Hochschule der Medien iz Stuttgarta. Cilj projekta je bio identificirati i predstaviti kreativna mjesta izabranih gradova dunavske regije, između kojih i Osijeka, objašnjava Ivana Bestvina Bukvić, voditeljica projekta s hrvatske strane.

Studenti su istraživali kreativne potencijale 14 gradova podunavske regije iz devet zemalja koje su predstavili u okviru ovog projekta: Ulm, Regensburg (Njemačka), Plzen (Češka), Linz, Beč (Austrija), Bratislavu (Slovačka), Budimpeštu, Pečuh (Mađarska), Maribor (Slovenija), Zagreb, Osijek (Hrvatska), Beograd, Novi Sad (Srbija) i Temišvar (Rumunjska), navodi Bestvina Bukvić. Kao rezultat ove suradnje objavljen je zanimljiv multimedijalni turistički vodič dunavske regije u tiskanom i digitalnom obliku te aplikacija za mobilne uređaje.

Osijek je u multimedijalnom turističkom vodiču dobio vrlo važno mjesto, a obradile su ga njemačke studentice Lena-Mara Pfaffl i Corinne Schwager uz pomoć osječkih studentica Kristine Kovačević i Marine Šarac. Mobilnu aplikaciju možete preuzeti ovdje