Čipkana jaja, ukras koji bi svatko poželio u svom domu

Ako razmišljate da ovoga Uskrsa napravite drukčija jaja, sljedeća priča može vam u tome pomoći. Ekipa Hrvatske televizije posjetila je Belišće jer je tamo pronašla jednu umirovljenicu koja jako voli ukrašavati jaja raznim tehnikama, a posebno u jednoj osobito teškoj iz koje nastaju takozvana 'čipkana jaja'.

Zanimljivu priču o ljubavi prema ukrašavanju uskrsnih jaja ispričala je umirovljena frizerka iz Belišća Anica Puljek. Njezina kreativnost došla je do izražaja i učila je sve više tehnika, dok se na jednoj izložbi nije zaljubila u 'čipkana jaja'. 
 
Cijele godine skuplja jaja, ispuhuje ih tako da s obje strane napravi rupicu i onda ih ima spremne za ukrašavanje. Malo strpljenja, mirna ruka, dobra bušilica, dobra volja i svatko može izrađivati čipkana jaja, govori nam gospođa Anica. Ona je u tome pronašla zabavu i pretvorila to u pravo umijeće.

Osim 'čipkanih jaja' izrađuje i 'potkivana jaja', tehniku koju je naučila od jednog Osječanina. Ovakva jaja zaista su poseban ukras koji malotko ne bi poželio imati u svom domu na Uskrs.