Izložba 'Anđeli svijeta - anđeli mira'

Anđeli. Bića od svjetlosti, ljubavi, dobrote, ljepote… Vječita inspiracija umjetnika. Pokazuje to i međunarodni slikarski projekt 'Anđeli svijeta - anđeli mira' u koji su se uključili i likovni umjetnici iz Hrvatske.

Projekt je inicirala ruska akademska slikarica, Julija Ivanova, članica Saveza umjetnika Rusije. Spaja umjetnike različitih zemalja i kontinenata jedinstvenom temom vizije anđela, širi pozitivne vibracije i poziva na humanost i multikulturalnost.

Izložba putuje svijetom, od zemlje do zemlje, od grada do grada. U godinu i pol 'Anđeli svijeta - anđeli mira' privukli su 127 umjetnika iz 11 zemalja. Cilj je u konačnici organizirati izložbu koja bi se sastojala od 365 slika.

Na taj način, 365 umjetnika svojim radovima kreirat će vlastiti jedinstveni energetski prostor, prožet ljubavlju, inspiracijom i zahvalnošću. Ne postoji referenca na neku određenu religiju. Gledatelj će, posjećujući izložbu vidjeti svu raznolikost i polifoniju slike i osjetiti sve pozitivne emocije koji su autori željeli prenijeti.

Uz zagrebačku izložbu u Centar za kulturu na Trešnjevci na kojoj se predstavilo 15 hrvatskih likovnih umjetnika, svoje su radove o istoj temi izložili i učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša.